La Gloire Varsovia street

Apartment building.

The austerity of the volume is balanced by a palette of rich and warm textured materials as natural Salzburg stone with strong pattern or massive ash details.

Project Team: Alina Stoica, Iulian Ungureanu, Corvin Cristian, Serban Rosca, Ana Malaianu, Alia Al Jabbari, Petru Lalut
"Simplu, nu simplist, complex, nu complicat"
 
            Contextul (zona "Capitale") este de o mare varietate stilistica. Nevoile de reprezentare au generat o diversitate de stiluri: neo-romanesc, "maur" sau "forentin", olandez, francez, art-deco, modernist (mai putin, deoarece lipsa ornamentelor nu era atractiva pentru o serie de comanditari ce isi doreau resedinte care sa exprime bogatia). Acest potpuriu romantic pare ca nu ar mai fi suportat inca un "gest" arhitectural pretentios, de aceea am optat pentru cea mai simpla expresie arhitecturala, aproape trilitica, fara varsta.
            Cladirea reia o formula clasica in care fatada exprima cu sinceritate grid-ul structurii. 
            Intr-un Bucuresti dominat de exemple de arhitctura fistichie cu orice pret si varietate de materiale perisabile sau rapid uzate moral, simplitatea abordarii din str. Varsovia care sta sub semnul decentei speram sa fie receptionat ca un semn de normalitate culturala.
            Simplitatea care implica eleganta este sustinuta prin materiale naturale, texturate. Plinurile ortogonale sunt placate cu piatra de Salzburg, un tuf vulcanic cu macrotextura, diferita la fiecare lastra, o istorie geologica in sedimente vizibile, plina de personalitate ce amplifica impresia de soliditate si prestanta. Alte zone verticale sunt placate cu scanduri masive de mari dimensiuni din ayous iar terasele cu deck din cumaru.
            
            Spre diferenta de formula tipica a balcoanelor din dezvoltarile bucurestene, deseori mici pana la inutilizabile,  balcoanele si logiile din str Varsovia sunt extrem de generoase, cu latimi de 2.60 m, potentiale gradini suspendate, zone extinse de relaxare.
            Finisajele interioare urmeaza aceeasi directie de calitate fara varsta: parchet MAFI de mari dimensiuni, terazzo cu pietre de marmura naturale, placari cu furnir natural.
            Peisagistica aduce natura salbatica in centrul orasului, rezolvand calcanele din vecinatate.
            Organizarea interioara este echilibrata intre zona de zi si cea de noapte, privata, cu spatii ample si suprafete vitrate spectaculoase deschise catre vecinatatile pline de farmec.
 Photography: Laurian Ghintoiu